Gotowanie na parze 100%

Dzięki piekarnikowi parowemu możesz przygotować zdrowe i smaczne posiłki za jednym razem. Dzięki temu, że żywność przygotowywana na parze nie ma bezpośredniego kontaktu ze źródłem ciepła, zachowuje swój naturalny smak, aromat, konsystencję, ale przede wszystkim ważne witaminy i minerały.

Potrawy mogą być również przygotowywane całkowicie beztłuszczowo, więc gotowanie na parze jest szczególnie odpowiednie dla sportowców, osób prowadzących zdrowy tryb życia lub starających się uzyskać smukłą linię.

Podczas gotowania na parze potrawy nie tracą wartości odżywczych, a para nie przenosi smaków ani aromatów, dzięki czemu można zaoszczędzić czas i pieniądze, gotując kilka rodzajów potraw jednocześnie na kilku poziomach piekarnika. Skrajności, takie jak ryba i słodki deser obok siebie, również nie stanowią problemu. Możesz przygotować swoje ulubione słodkie lub pikantne menu bardzo łatwo, szybko i zdrowo. Dzięki możliwości gotowania, rozmrażania i odgrzewania bez wysuszania lub ryzyka przypalenia żywności, piekarnik parowy jest idealnym partnerem w nowoczesnej kuchni i do przygotowywania smacznych, zdrowych i lekkich posiłków pełnych składników odżywczych, witamin i minerałów.

Piekarnik ma wbudowany zbiornik na wodę i lejek z przodu piekarnika, który wysuwa się automatycznie przed rozpoczęciem programu parowego. Wystarczy napełnić go wodą i rozpocząć pieczenie. Następnie piekarnik monitoruje temperaturę, czas i rodzaj pieczenia, w tym proporcje dodanej pary (od 20% do 100%)

Produkty wyposażone w tę technologię

Gdzie zobaczyć/kupić sprzęt De Dietrich
Znajdź naszych partnerów

Créateur D'Émotions Depuis 1684